انواع بالابر و مشخصات فنی بالابر و پله برقی

بالابر

انواع پله برقی

انواع بالابر

مشخصات بالابر

استانداردهای بالابر

استاندارد های پله برقی

بالابر

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

معرفی انواع بالابرها :

تعریف کلی بالابر: بالابر به ماشینی اطلاق می شود که به منظور حمل بار و نفر ، یا کار در ارتفاع و یا در خطوط تولید جهت انتقال بار و هم سطح سازی به کار می رود.این دستگاه از مکانیزم های بالابرنده برخوردار بوده و تفاوت های اساسی با بالاکشنده ها و جرثقیل ها ولیفتراک ها دارد.

انواع مکانیزم های بالابری : نیرو بالابری توسط انواع مکانیزم ها در دستگاه های مختلف ایجاد می گردند که هریک با توجه به نوع کار برد و نیاز مشتری طراحی می گردند.درهریک از این بالابرها عوامل تعیین کننده ای همچون ظرفیت ،ایمنی ، محیط کاری ، نوع کاربرد و قیمت تمام شده دستگاه ، نوع مکانیزم را مشخص می نماید.

بالابر آکاردئونی

بالابر آکاردئونی 2

بوم لیفت

محتویات

  • ۱ دسته بندی کلی بالابرها
  • ۲ 2- بالابرهای ثابت
  • ۳ دسته بندی بالابرها بر اساس نوع مکانیزم بالابری و مقایسه آنها
  • ۴ بالابر نفر چیست؟
  • ۵ دسته بندی انواع بالابر از نظر ارتفاع , ظرفیت و کاربرد
  • ۶ مقایسه بالابر آکاردئونی و تلسکوپی سیار
  • ۷ مقایسه انواع بالابرهای ثابت هیدرولیک

دسته بندی کلی بالابرها

بالابرها به دو دسته کلی تقسیم می شود:

1- بالابرهای سیار:

جهت کار در ارتفاع و یا انتقال بار و نفر و انجام امور خدماتی ،رنگ آمیزی ، ساخت سازه ها و ساختمان ها و... کاربرد دارد. بالابرهای سیار با توجه به توان دسترسی جانبی به دو دسته تقسیم می شود :

الف- بالابرهای سیار با دسترسی عمودی : این نوع بالابر فقط به صورت عمودی توانایی حمل بار و نفر داشته و به کار می رود.متداول ترین این نوع دستگاه ها، بالابرهای هیدرولیکی آکاردئونی وتلسکوپی می باشد .

ب- بالابرهای سیار با دسترسی عمودی و افقی : به این بالابرها اصطلاحاً بوم لیفت گفته می شود که در نوع هیدرولیکی مفصلی و هیدرولیکی تلسکوپی و یا ترکیبی به بازار عرضه می گردد. این مدل دستگاه ها معمولاًبه منظور کار در ارتفاع های زیاد، جهت جابجایی نفر و دسترسی به نقاط جانبی در ارتفاع کاربرد دارند و به دلیل استفاده از هیدرولیک دارای ایمنی مناسب می باشد. هریک از این نوع بالابرها نیز می تواند به صورت قابل یدک و یا نصب شده بر روی کامیون و یا خود محرک به بازار عرضه شوند.

2- بالابرهای ثابت

بالابرهای ثابت معمولاًدر خطوط تولید ،انبارها و... جهت جابجایی بارهای سنگین و یا انتقال بار ،خودرو و همسطح سازی کاربرد دارند.دراینجا انواع بالابرهای هیدرولیکی ثابت که دارای ایمنی مناسب نسبت به دو مدل معرفی شده در قسمت انواع مکانیزم ها توضیح داده شد، معرفی میگردد. بالابرهای ثابت معمولاً نیاز به یک چاهک داشته که در زمان جمع شدن دستگاه در پایین همسطح قرار گیرند .

الف- بالابرثابت هیدرولیک جک مستقیم : در این مدل جک هیدرولیک مستقیماً به میز بار متصل بوده و آن را به سمت بالا هدایت می کند.دراین حالت جک در زیر پلاتفرم قراردارد.

ب- بالابر های ثابت آکاردئونی: در این حالت مکانیزم آکاردئونی توسط جک هیدرولیک باز شده و ارتفاع مورد نیاز را تأمین می نماید.

پ- بالابرهای ثابت زنجیری و کابلی هیدرولیکی: دراین حالت چرخ زنجیر و یا قرقره کابل توسط جک هیدرولیک نیمی از کورس حرکت را طی کرده و نیرو توسط زنجیر یا کابل به میز کار انتقال پیدا می کند و کل مسیر را طی می نماید.

دسته بندی بالابرها بر اساس نوع مکانیزم بالابری و مقایسه آنها

1- بالابرهای هیدرولیکی : در مکانیزم هایی که نیروی بالابری توسط هیدرولیک ومدار هیدرولیک تامین میگردند گفته می شود .بالابرهای هیدرولیکی درچند مدل آکاردئونی ، بالابر هیدرولیک جک مستقیم ،بوم لیفت های مفصلی و تلسکوپی ،تلسکوپی- زنجیری هیدرولیکی ،ترکیب هیدرولیک زنجیر ویا ترکیب هیدرولیک کابل تولید میگردند که از لحاظ ایمنی به ترتیب گفته شده در بالا دارای بیشترین ضریب اطمینان می باشند.

2- بالابرهای زنجیری : در این نوع مکانیزم بار توسط مکانیزم زنجیر و وینچ طراحی شده ، به حرکت در می آید که در صورت استفاده از زنجیرهای دوبل و ترمزهای ضد سقوط می تواند کاربرد داشته باشد.

3- بالابرهای کابلی : در این نوع مکانیزم بار توسط مکانیزم کابل و وینچ طراحی شده ، به حرکت در می آید که در صورت استفاده از کابل های دوبل و ترمزهای ضد سقوط می تواند کاربرد داشته باشد.

بالابر نفر چیست؟

بالابر نفری بعنوان وسیله ای هوایی یا پلت فرم بالابری شناخته شده است که وسیله ای مکانیکی است که امکان دسترسی موقتی را برای افراد فراهم می کند یا دسترسی به تجهیزاتی که دردسترس نیستند و معمولا در ارتفاع است را ممکن می کنند. انواع متنوعی از بالابرهای نفری موجود است و با عنوان های بالابر اکاردئونی ( قیچی)، بالابر کشویی، بالابر برج پیما، بالابر مفصلی، بالابر تلسکوپی و بالابر هیدرولیکی شناخته شده اند.

برای دیدن تصاویر بیشتر از بالابرهای نفری به سایت رو به رو مراجعه بفرمائید: بالابر نفری

برای اطلاعات بیشتر به سایت claierlift مراجعه نمایید.

دسته بندی انواع بالابر از نظر ارتفاع , ظرفیت و کاربرد

بالابر های آکاردئونی : این بالابرها از ارتفاع 4 الی 18 متر جهت کار در ارتفاعات مختلف می باشد. این نوع بالابرها جهت استفاده در زمینه های ساخت و ساز، کارهای عمومی، شست‌وشو، تعمیرات، نگهداری ، رنگ آمیزی . . . . با کاربردی آسان جهت کار در فضاهی باریک . مجهز به موتور دیزل جهت کار در مکانهایی با سطوح ناهموار و با موتور الکتریکی جهت فضای داخل کارگاهی می باشد. ظرفیت سبد این دستگاهها از 230 الی 900 کیلوگرم می باشد.

بالابر های مفصلی : جهت دسترسی به ارتفاعات مختلف از 12 الی 41 متر، در هر مکانی که تعمیر و نگهداری و نصب مجدد نیاز باشد، قابل استفاده است . در دو نوع دیزلی و الکتریکی، بومهای مفصلی با دسترسی افقی به طول 20 متر و ارتفاع 41 متر قابلیت انتقال و انجام کار در فضاهای محدود را دارا می باشند. همچنین شاسی چرخنده این بالابر بصورتی طراحی شده است که در محدوده خود دستگاه چرخش دارد.

بالابر های تلسکوپی : قابلیت دسترسی بیشتر و سرعت این دستگاه سبب کارایی بالای این نوع ماشین ها در کارگاههای کشتی سازی، راه و ساختمان و سایتهای تعمیراتی و جهت نصب سازه های پیش ساخته می باشد. برخی از مدل های این دستگاه دارای یک بازوی متحرک جهت دسترسی هرچه بیشتر به سطح افق می باشد. این بالابر ها از ارتفاع 14 تا 43 متر موجود می باشند.

بوم های قابل یدک : با قابلیت های چندگانه جهت استفاده در محیط های داخلی و خارجی با دسترسی ارتفاع 9.9 الی 18.7 متر این نوع ماشین ها را به یکی از بهترین بالابر برای استفاده های حرفه ای کرده است. حجم کم و سبک بودن این ماشین ها را قادر می سازد تا به هر سایت کاری یدک کشیده شده و جک های آن قابلیت تعادل و تثبیت حتی روی زمین های ناهموار را دارند. بوم های یدک کش در دو نوع تلسکوپی و مفصلی موجود می باشند.

بالابر های دستی عمودبر : این بالابرها سبک ، کم حجم و طراحی شده جهت محیط هایی با سطوح کف با مقاومت پائین و شکننده می باشد. این نوع پلاتفرم های الکتریکی جهت محیط های داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. بالابرهای الکتریکی از ارتفاع 7 الی 14 متر موجود می باشد ، بسیار سبک بوده و قابلیت حمل بسیار بالایی دارند.

بالابرهای عمودبر : پلاتفرم هایی ایده‌آل جهت استفاده در مکان های با دسترسی سخت می باشند. بالابر های عمودبر بصورت مستقیم از ارتفاع 6 تا 10 متر صعود می نمایند. این بالابرها عمدتاً جهت کارهای تعمیر و نگهداری و استفاده در انبارها مورد استفاده قرار می گیرند. این بالابر ها قابل استفاده در محیط های داخلی و خارجی بوده و با استفاده از لاستیک های سفید هیچگونه ردی از خود روی کف محیط کار باقی نمی‌گذارند.

بالابر های عنکبوتی : بالابرهای عنکبوتی بصورت قابل توجه قابلیت کار در ارتفاع را افزایش می دهند. نیاز به فضای کم و ارتفاع دسترسی بالا این بالابرها را قادر می سازد تا از هر مانعی برای رسیدن به محل کار به راحتی عبور نمایند. نیروی محرکه قدرتمند ، قدرت مانور بالا و توزیع وزن مناسب را در این بالابرها تضمین می نماید. طراحی ویژه جک ها قدرت بالابری مطلوب را روی شیب های بالاتر از 40 درجه به این دستگاه ها می دهند.

لیفتراک های تلسکوپی : پایداری زیاد (با استفاده از قفل شدن اکسل عقب که شاسی را پایدارتر می نماید) قابلیت استفاده آسان ، انعطاف عملیاتی ، پیشرفت و دقت از ویژگی های این دستگاه ها می باشد. بعلاوه با استفاده از تکنولژی بوم های تلسکوپی ، موتور دیزل و چندکاره بودن این ماشین ها را به یکی از بهترین دستگاهها با قابلیت تعمیر و نگهداری آسان نموده است.

برای اطلاعات بیشتر به سایت kok.ir مراجعه نمایید.

مقایسه بالابر آکاردئونی و تلسکوپی سیار

مزایا و معایب بالابر آکاردئونی و تلسکوپی سیار

  مزایا معایب
بالابر آکاردئونی ایمنی بیشتر نسبت به تلسکوپی به دلیل اینکه جک به صورت مستقیم با مکانیزم فولادی درگیر می باشد-

عمر زیاد دستگاه به دلیل فولادی بودن مکانیزم و مناسب جهت کار در محیط های صنعتی- ظرفیت زیاد (از 300 کیلوگرم به بالا)- سطح کاری زیاد میز- ارتفاع جمع شده کم جهت عبور از درب ها

وزن بیشتر نسبت به تلسکوپی (حدوداً 2برابر)
بالابر تلسکوپی سبک بودن به دلیل استفاده از پروفیل های آلومینیوم سطح کاری کوچک میز-استهلاک مکانیزم به دلیل ضربه پذیری و آلومینیوم بودن دستگاه-

ظرفیت کم مکانیزم (150 کیلوگرم)- ایمنی کمتر نسبت به آکاردئونی به دلیل اینکه جک با واسطه زنجیر به مکانیزم نیرو اعمال می کند- ارتفاع جمع شده زیاد

مقایسه انواع بالابرهای ثابت هیدرولیک

مزایا و معایب انواع بالابرهای ثابت هیدرولیک

  مزایا معایب
بالابرثابت هیدرولیک جک مستقیم ایمنی مناسب-قابلیت طراحی برای ظرفیت ها و تناژهای بالا-تعمیر و نگهداری آسان عمق چاهک زیاد و متناسب با کورس حرکت و یا درصورت استفاده از جک های تلسکوپی معادل 3/1 کورس حرکت-لزوم استفاده از گایدریل در اطراف دستگاه-سرعت متوسط بالاروی-سطح میز با سایز متوسط
بالابر های ثابت آکاردئونی ایمنی مناسب-عمق چاهک کم نسبت به سایر بالابر ها به عنوان مثال برای کورس 7 متر و ظرفیت 5 تن امکان طراحی با عمق چاهک 70 سانتیمتر وجود دارد-امکان استفاده بدون گایدریل(در بعضی از مواقع محل استفاده به شکلی می باشد که باید بالابر کاملاً در چاهک جمع شود و از آن محل تردد خودرو انجام گیرد. این نوع مکانیزم امکان استفاده بدون گایدریل را نیز دارا می باشد.)-قابلیت طراحی برای ظرفیت ها و تناژهای بالا-امکان طراحی میز کاری گسترده ( مثلاً انتقال خودرو) سرعت بالاروی کم-وابستگی ارتفاع به طول میز
بالابرهای ثابت زنجیری و کابلی هیدرولیکی سرعت بالاروی زیاد-ظرفیت متوسط-سایز میز متوسط-عمق چاهک بسیار کم ایمنی کمتر نسبت به سایر بالابرها-لزوم استفاده از گایدریل در اطراف میز

 

منابع

وبسایت ها:

  1. بالابر های CLAIER

کتاب ها :

  1. ایمنی در جرثقیل ها و بالابرها و تجهیزات باربرداری (مهندس رضا امیر نژاد , مهندس سینا جعفری)
  2. ( Machine Design ( Robert L.Norton , Worcester Polytechnic Institue
  3. ( Industrial Hydraulic ( John Pippenger , Tylor Hicks
  4. هیدرولیک در ماشین آلات (John Deere)
  5. طراحی سیستم های هیدرولیک (فرشید مشکین فام)
  6. ( Static ( G.L. Meriam
  7. ( Dynamics ( G.L. Meriam

مقالات :

  1. ( Scissor Lift Mechanism ( Charles L.Larson United States Patent Office
  2. ( Exten

OUR SERVICES

Web Design

Lorem Ipsum is simply dummy text of they printing and typesetting industry. Lore Ipsum has been the industry standard in dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type andin scrambled it to make a type book.READ MORE

Web Development

Lorem Ipsum is simply dummy text of they printing and typesetting industry. Lore Ipsum has been the industrys standard in dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type andin scrambled it to make a type book.READ MORE

Mobile Website

Lorem Ipsum is simply dummy text of they printing and typesetting industry. Lore Ipsum has been the industrys standard in dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type andin scrambled it to make a type book.READ MORE

WordPress

Lorem Ipsum is simply dummy text of they printing and typesetting industry. Lore Ipsum has been the industrys standard in dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type andin scrambled it to make a type book.READ MORE

ئرج آگهی در بانک اطلاعات آسانسور و پله برقی ایران

این وبسایت با تضمین حضور یکساله در صفحه اول گوگل برای کلمات ( آسانسور , پله برقی, بالابر) به اجاره یا فروش می رسد... فقط کافی است نام و مشخصات وبسایت و صفحات آن به تناسب نیاز و محصولات شما تغییر کند تا معرف شرکت شما باشد